Japon araştırmaları sayesinde yirmi birinci yüzyılda askerler, içinde bulundukları ortamda neredeyse görünmez olabileceklerdir. Bu görsel kamuflaj yönteminin ardındaki kişi, Tokyo Üniversitesi'nde "sanal gerçeklik teknolojisi ve bilimi" üzerine çalışmalar yapan 1946 doğumlu olan Susumu Tachi'dir. Garip bir şekilde kendisi nesneleri görünmez yapabilmek üzerine çalışırken eskiden, görme engelli kişiler için bir robot rehber köpeği de geliştirmişti.
Tachi ve ekibi tarafından geliştirilen bu kamuflaj yöntemi, kişinin ardında bulunan nesnelerin kameraya alınması ve bu görüntüyü yine aynı kişinin giydiği bir kıyafete yansıtılması prensibine dayanmaktadır. Ancak bu kıyafet, herhangi bir kıyafet değildir, zira kıyafet üzerinde bulunan binlerce küçük boncuk tanesi, üzerlerine gönderilen ışığı geri yansıtarak, kıyafetin "görünmez" bir hal almasını sağlamaktadır. Sistem her ne kadar teoride bu şekilde çalışsa da henüz pratikte kullanımı pek mümkün değildir. Bu kamuflaj kıyafeti üzerine çalışan Tachi ve ekibinin amacı, kıyafetin verimli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan malzeme miktarını azaltmaktır.
Tachi, "Bilgi Sunmak için Bir Cihaz ve Yöntem"in patentini 2002 yılında üzerine aldı ve o günden bu yana bu teknoloji ve onun türevleri, Birleşik Devletler ordusunun prototiplerinde yer aldı. Ayrıca benzer bir teknolojinin yapılan ameliyatların izlenmesinde de önemli bir rol oynayacağına inanılmaktadır.
Uzun lafın kısası gelecekte savaş alanlarının büyük bir saklambaç oyununa dönmesi beklenmektedir.