Hunt, yüksek miktarda kumaş üretiminin önünü açtı.
Dikiş makinesi tarihi 1790'da İngiliz mucit Thomas Saint'in deri üzerine delikler açılması ve bu delikler üzerinden sürekli olarak iplik geçirilmesini sağlayacak bir makinenin patentini üzerine alması ile başlar ancak bu makine hiçbir zaman üretilmemiştir. 1830 yılında Fransız Barthelemy Thimonier, "zincir dikiş" yöntemini kullanan bir makine yaptı. Bunu takip eden bir düzine yıl içerisinde Thimonier, bu makineden seksen adet üretti ancak bu makineler, işlerinin elinden alınmasından korkan bir grup terzi tarafından yok edildi.
Günümüzde kullanılan dikiş makinelerine benzer bir dikiş makinesi ilke kez Amerikalı Walter Hunt (1796-1859) tarafındna üretildi. Hunt, 1834 yılında geliştirdiği buluşunda iki makara iplik ve bir dikiş iğnesi kullanarak bir "çapraz dikiş" oluşturdu. Bu dikiş yönteminde iki iplik delikten geçtiğinde birbirlerine kenetleniyordu.
Hunt aynı zamanda çengelli iğnenin de mucididir. Çengelli iğnenin buluşu, Amerikalı Elias Howe'un bundan on iki yıl sonra bir zincir dikiş makinesinin patentini üzerine almasını kolaylaştırdı. Howe, günümüzdeki Singer dikiş makinelerinin atası olan Isaac Singer da dahil olmak üzere pek çok kişiye karşı buluşunun kendisinden izin alınmadan kullanılmaması için savaş verdi. Singer, Hunt'ın makinesinden esinlenerek bir dikiş makinesinin patentini üzerine almaya çalışıyordu. Singer'e karşı açtığı davayı kazanan Howe, bu dava sonucunda Singer'den telif ücreti aldı. Buna rağmen Singer, dikiş makinelerinin çok sayıda üretilmesini sağlayarak günümüzde dikiş makinesi dendiğinde akla ilk gelen marka olmayı başardı. Hatta kimi ülkelerde insanlar dikiş makinesi yerine Singer sözcüğünü kullanmaktadır.