Pek çoğumuz seramik, cam ve diğer değerli malzemelerin kırılmasını önlemek için kullanılan hava kabarcıklı ambalaj malzemesinin ne kadar önemli bir buluş olduğunun farkında olmamakla birlikte pek çok kişi, İngilizce'de Bubble Wrap olarak bilinen ve Türkçe'de hava kabarcıklı ambalaj malzemesi olarak isimlendirebileceğimiz bu malzemenin aslında bir duvar kağıdı olarak icat edildiğini bilmemektedir.
1957 yılında Amerikalı bir mühendis olan Alfred Fielding ve İsveçli mucit Marc Chavannes, temizlemesi kolay olan ve özel bir dokuya sahip bir duvar kağıdı icat etmek için kolları sıvadı. İkilinin ilk denemeleri başarılı olmadı ve bunun üzerine ekip, projeyi rafa kaldırmaktansa onu yeni bir tür paketleme malzemesi olarak kullanılacak şekilde değiştirdi. Bu yeni buluşlarının ardından ikili, Sealed Air (Kaplı Hava) adını verdikleri şirketi kurdu ve şirket günümüzde yılda 4 milyar dolar ciroya ulaştı. Temeli hava olan bir icadın bu kadar büyük paralar kazandırması hiç de fena değil, öyle değil mi?
Sealed Air şirketinin Bubble Wrap isimli ürünü, diğer hücresel politen paketleme ürünlerine oranla daa iyidir zira bu kava kabarcıklı ambalaj malzemesi, diğer ürünlere kıyasla fazladan bir koruyucu katman içermektedir.
Ürünün üretilmesi sırasında bir katman politen, üzerinde delikler olan bir fıçının çevresine sarılır. Ardından bu film, deliklerden çekilen hava sayesinde deliklerden geçerek baloncuk şeklini alır. Bu işlem sonucunda ortaya çıkan baloncuklu ya da hava kabarcıklı ambalaj malzemesi hem esnek ve güvenli bir ambalaj malzemesi halini alır, hem de baloncukları patlattığınızda size iyi bir his verir.
2007 yılında Sealed Air firması genç mucitler arasında düzenlenen ve Bubble Wrap kullanılarak üretilen ürünlerin geliştirilmesine yönelik bir yarışma organize etti. Yarışmaya katılan binlerce öğrenci, kimileri eski kimileri yeni olan pek çok fikri hayata geçirdi. Yarışmayı kazanan öğrenci ise otizm hastası çocuklar için geliştirilen mavi renkli bir duvar kağıdı oldu.