On dokuzuncu yüzyılın sonlarında Valdemar Poulsen telgrafonu mıknatıslanmış bir tel üzerinde ses kaydetme aracı olarak geliştirildi. Bununla birlikte, bu makinelerin ses kalitesi zayıftı ve telin kendisi genellikle makinenin içine yerleştirildiğinden ses kayıtlarını uzun süreliğine saklamak için pek kullanışlı değildi. 1928'de Alman mühendis Dr. Fritz Pfleumer (1881-1945) manyetik tozu ince bir kağıt şeridine başarıyla sabitlemeyi başardığında önemli bir gelişme meydana gelmiş oldu. Bu daha sonra manyetik tellerden daha etkin bir şekilde manyetik sinyalleri kaydetmeyi başarabilen bir yöntem halina gelmişti ve bu buluş, ses bandına kayıt tekniğinin önünü açtı. Okumaya devam et "Ses Bandına Kayıt"
Ay: Kasım 2017
Otomatik Ekmek Dilimleme Makinesi
ABD'li mucit Otto Frederick Rohwedder (1880-1960) 1912'de bir otomatik ekmek dilimleme makinesi tasarımı üzerinde çalışmaya başlamış ve metal pimlerle birlikte dilimlenmiş somunu tutan bir prototip geliştirmiştir. Bu erken tasarımı başarılı olmadı ve Rohwedder 1917'de ilk dilimleme makinelerini üretmeyi kabul eden Illinois Monmouth'daki fabrikasındaki bir yangında tasarımları yok olduğunda büyük bir üzüntü yaşadı. Okumaya devam et "Otomatik Ekmek Dilimleme Makinesi"
Freon (Soğutucu Gaz)
Kloroflorokarbonlar (CFC'ler) buzdolaplarının soğutma sistemlerinde ve aerosol kutularında uzun yıllardır kullanılmaktaydı. Bununla birlikte, genellikle atıl bileşikler üst atmosfer tabakasında radyasyona maruz kaldıklarında enerjilendirilmekte ve ozon ile reaksiyona giren klor kökleri üretmektedirler. Bu, ozon tabakasında, özellikle Kuzey ve Güney Kutuplarında önemli oranda incelmeye yol açtı. Dünya, zararlı ultraviyole (UV) ışınlardan doğal olarak korumasını kaybetmenin eşiğindeydi ve buna çoğunlukla içerisinde Freon adı verilen ve dünya çapında kullanılan bir ev aleti neden oluyordu. Okumaya devam et "Freon (Soğutucu Gaz)"
Batisfer (Dalış Küresi)
Otis Barton'un (1898-1992) ünlü deniz keşif aracı bir deniz mayınını anımsatıyordu. Çelikten yapılmış sade bir küre, bir zamanlar 3,5 km'lik bir kabloyu okyanusa doğru sarkmıştı. Bununla birlikte, bir mayından farklı olarak batisfer iki cesur kaşifi bünyesinde barındırmayı amaçlıyordu ve 1.5 metreden daha az genişliği ile tam olarak konfor için tasarlandığı söylenemezdi. Okumaya devam et "Batisfer (Dalış Küresi)"
Elektrikli Tıraş Makinesi
Sabun veya su olmadan tıraş olabilmek, erkeklerin (ve muhtemelen bazı kadınların) yüzyıllardır rüyası olmuştur. Geleneksel usturalar ve tıraş bıçakları, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında traş makinesinin gelişimine yol vermişti, ancak tıraş hala ıslak, zaman alıcı ve narin bir operasyondu. İşte bu sebeple elektrikli tıraş makinesi icadına gereksinim duyuldu. Okumaya devam et "Elektrikli Tıraş Makinesi"