Bilim insanları iç organları görüntülemek için erken zamanlardan beri ultrasonografi (ses dalgaları kullanılarak iç organların görüntüsünün alınması işlemi) yöntemine başvurmuşlardır ve bu yöntem tıp dünyasında pek çok farklı alanda kendisine yer bulmuştur. Dr. George Ludwig tarafından bu alanda ilk çalışmalarını 1940ların başında ABD'nin Bethesda, Maryland bölgesinde bulunan Bahriye Tıp Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirmiştir. Ludwig, bir köpeğin içerisine yerleştirilen bir insan safra taşını bu yöntemle görüntülemeyi başarmıştır. Okumaya devam et "Ultrasonografi (Ses Ötesi Fotoğraf Çekimi)"
Ay: Ekim 2016
Keçeli Kalem
Keçeli kalem, yazının tarihinde mükemmel bir icattır. Bu kalemi kullanarak yazı yazan bir kişi, dilediği yazıyı istediği herhangi bir yüzeye yazabilir ve yazılarının sonsuza kadar gelecek nesillere ulaşacağından emin olmanın verdiği huzurla yaşar. Okumaya devam et "Keçeli Kalem"
Kazıcı Yükleyici (Beko Loder)
İngilizce'de backhoe loader (ya da JCB) olarak bilinen ve Türkçe'de kimilerince kazıcı yükleyici, kimilerince de beko loder olarak bilinen ilk kazıcı yükleyici, Joseph Cyril Bamford tarafından İngiltere'nin Staffordshire şehrinde 1953 yılında icat edildi. 1945 yılında sadece hurda metal, savaş zamanından kalma Jeep aksı ve ucuz bir kaynak kiti kullanan Bamford, bu sayede hidrolik olarak çalışan kasalı bir römork geliştirdi ve o zamanın parası ile 45 sterline (enflasyon etkisi de dahil edildiğinde günümüzde yaklaşık 12 bin lira) sattı. Damperli bir kamyon benzeri bir kasalı römork üretilmesi ile hidrolik güç kullanan yeni makinelerin tasarımına ve üretimine devam eden Bamford'ın satışları gün geçtikçe arttı. 1953 yılında ilk kazıcı yükleyici üretildiğinde şirket, mucidinin isminin baş harflerinden oluşan JCB logosunu bu araç üzerinde kullandı. Okumaya devam et "Kazıcı Yükleyici (Beko Loder)"
Sentetik Elmas
İnsan yapımı bir sentetik elmas fikri son derecede ilgi çekicidir. Bir tür simyacı işi gibi görünse de aslında yapay bir elmas üretmek mümkündür. Aslında iki tür sentetik elmas vardır. Taklit elmas (görünüşü ve yapısı itibarı ile elmasa benzeyen madde) ve sentetik (taşın kimyasal yapısının neredeyse elmas ile birebir aynı olduğu bir elmas). Okumaya devam et "Sentetik Elmas"
WD-40
Türkiye'de her nedense o kadar popüler olmasa da dünyanın geri kalanında bu inanılmaz ürünle karşılaşmamış insan sayısı azdır. Kimilerine göre savaş zamanlarından ve askeri teknolojilerden esinlenilerek geliştirilmiş olan WD-40'deki 40 rakamı, aslında bu su çözücü (water displacing) kimyasalın mucitlerinin bu ürünü mükemmelleştirmek için yaptıkları denemelerin sayısını yansıtmaktadır. Okumaya devam et "WD-40"